Volledig scherm
Nachtelijke asfalteringswegwerkzaamheden door Rijkswaterstaat, vorig jaar op de A15 nabij Gorinchem. © Foto ANP/Ton Borsboom

A15 Gorinchem - Deil dicht voor nieuw asfalt

Extra reistijd van tien minuten tot zeker een half uur. Dat staat weggebruikers dit weekeind volgens Rijkswaterstaat te wachten bij de afsluiting van de  A15 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Deil richting Nijmegen. De snelweg gaat zaterdag vanaf 19.00 uur dicht voor alle verkeer. 

Rijkswaterstaat begint vanaf dat tijdstip met onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt van de snelweg. Door die afsluiting zijn ook de afslagen Gorinchem-Oost/Arkel en Leerdam/Vuren dicht.

Rijstrook

De volledige afsluiting duurt tot zondagochtend tien uur. Maar daarmee is de klus nog niet geklaard. Rijkswaterstaat houdt zondag overdag één rijstrook richting Nijmegen afgesloten voor verkeer. De verwachting is dat het werk rond negen uur ’s avonds klaar is. De afritten zijn zondag weer open.

Rijkswaterstaat heeft omleidingsroutes ingesteld vanaf knooppunt Gorinchem. Verkeer vanuit de richting Breda en Rotterdam worden via de A27 en de A2 naar knooppunt Deil geleid. Weggebruikers vanuit de richting Utrecht die de A15 richting Nijmegen willen gebruiken, worden via de A27 en de A59 richting Den Bosch geleid. Ook tijdens de gedeeltelijke afsluiting is het advies om om te rijden.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland