Volledig scherm
Archieffoto © ANP

A2 bij Deil urenlang dicht na ongeluk met auto van plofkrakers

DEIL - De A2 ter hoogte van knooppunt Deil was vannacht urenlang afgesloten vanwege een eerder ongeval, aldus Rijkswaterstaat. Een auto was rond 02.00 uur met hoge snelheid tegen een vangrail geklapt, 300 meter doorgeschoven en vervolgens in brand gevlogen.

Volgens de politie verloor de bestuurder de macht over het voertuig door een klapband. Een getuige zag dat er drie inzittenden waren, van wie er één gewond was en niet zelf kon lopen. De inzittenden, vermoedelijk plofkrakers, zijn voortvluchtig. Kort na aankomst van de politie is een klopjacht gestart. Een politiehelikopter hielp met zoeken.

Ongeluk
Na het ongeluk lag de snelweg behalve met auto-onderdelen ook bezaaid met enkele gasflessen, hamers en breekijzers. Spullen die doorgaans gebruikt worden door plofkrakers. De klopjacht van de politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen opgeleverd. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Reparatie
De weg was door het ongeval zodanig beschadigd geraakt dat er een spoedreparatie moest plaatsvinden. Daardoor waren twee verbindingswegen afgesloten. Het ging om de weg van de A15 richting Nijmegen naar de A2 richting Den Bosch. Ook de rijbaan tussen de A15 richting Gorinchem en de A2 naar Den Bosch was dicht.

Rond 06.00 uur gingen alle rijstroken en verbindingswegen weer open.

Volledig scherm
De auto is na het ongeluk in brand gevlogen en volledig uitgebrand. © Bart Meesters

Rivierenland