Volledig scherm
Een boer heeft in Gellicum het leven gered van een 48-jarige vrouw, die kort daarvoor met haar auto in de sloot was beland. © Bernt van Dongen/ Persbureau Heitink

Boer redt leven van vrouw die met auto in sloot belandde

GELLICUM - Een boer heeft woensdagmorgen aan de Lageveldweg in Gellicum met snel handelen het leven gered van een 48-jarige vrouw, die kort daarvoor met haar auto in de sloot was beland. De wagen belandde tegen 09.50 uur op de kop in het water en de bestuurster kon er niet op eigen kracht uit komen.

Ook een agente die als eerste ter plekke kwam, kreeg de deuren van het voertuig niet open. De boer die tegenover de ongevalsplek woont, kwam daarop aanrijden met een zogenoemde verreiker. Door een touw aan de auto te binden, kon hij de wagen zo iets uit het water tillen. Daardoor kon de vrouw eruit komen.

Traumahelikopter
Omdat het slachtoffer in het ijskoude water heeft gelegen, is ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eerste hulp werd verleend door artsen uit een traumahelikopter, die landde in het naastgelegen weiland. Haar auto is geborgen.

Ooggetuige
Een aanwonende van de straat meldt dat de bestuurder van de auto een buurvrouw is. Omdat die met haar auto in een nauwe sloot terechtkwam, was het ingewikkeld om hulp te bieden. „Mijn zoon zag haar met de auto de sloot in gaan. We hoorden kloppen vanuit de auto, maar konden niets doen. Mijn zoon is zo snel als hij kon hulp gaan halen. Zelf is hij nu ook naar het ziekenhuis gebracht.”

Volgens de politie was de gladheid op de weg de oorzaak van het ongeval.

Rivierenland