Thiago is de eerste baby in West Betuwe
Volledig scherm
PREMIUM
Thiago is de eerste baby in West Betuwe © gemeente West Betuwe

Dat komt wel goed met Thiago

blogDinsdag reed ik naar Beesd voor een verhaaltje over Thiago Copier. Het zoontje van Daan en Yuni werd op 3 januari ’s nachts om 01.08 uur geboren en is daarmee de eerste baby van West Betuwe. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Ik pak hem straks zelf wel aan, dacht ik heel even toen we met z'n tweeën die weeën zaten weg te puffen

Alles was zo snel gegaan dat de verloskundige maar net op tijd aan het bed was verschenen. ,,Ik pak hem straks zelf wel aan, dacht ik heel even toen we met z'n tweeën die weeën zaten weg te puffen’’, zei Daan. 

Zo zeker was ik niet van mijn zaak toen onze tweede zoon op 19 juli, de vrijdag van de Vierdaagse, werd geboren. Ik zat in het ziekenhuis in Nijmegen bij mijn vrouw aan het bed en had me voorgenomen haar zo goed mogelijk bij te staan. Die rol nam ik iets te serieus. Alsof ik buiten elke wandelaar naar de finish moest ‘coachen’. ,,JE GAAT GOED. JE GAAT GOED. IK ZIE HET HOOFDJE. IK ZIE HET HOOFDJE. GA DOOR. GA DOOR!’’

Daarbij bewoog ik me met grote passen van het hoofdeinde naar het voeteneinde van het bed. Tot ik een hand op mijn schouder voelde en de arts hoorde zeggen: rustig aan meneer Van den Broek. Mogen wij er ook even bij nu?’’ 

Ik keek naar Thiago die tevreden in zijn box lag te slapen. Naast hem lag een schone luier klaar, niet groter dan een zakje chips. Ik weet nog de eerste keer dat onze zoon ontdekte dat hij als baby niks hoefde op te houden, maar alles gewoon kon laten lopen. Hoe ik ik met grote ogen naar zijn eerste productie keek. Zo zwart dat ik de neiging had om Dura Vermeer te bellen of ze nog asfalt nodig hadden. 

Mooie naam trouwens, Thiago. Ik heb het opgezocht. Het is Portugees voor overwinnaar. Dat komt wel goed met die jongen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland