Volledig scherm
PREMIUM
© Raphael Drent

Dierenasiel haalt 22 verwaarloosde katten uit huis in Rhenoy

TIEL/RHENOY - Ze zitten met de handen in het haar bij het dierenasiel in Tiel. In één keer hebben ze er 22 katten bij in het asiel. Dieren die behandeld moeten worden, onderzocht, ontwormd enzovoort. De katten zijn gisterochtend uit een woning in Rhenoy gehaald.

Een vrouw leefde daar alleen met al die katten. Haar hele woning wordt deze week leeg gehaald en de vrouw wordt uit haar huis gezet. De koopwoning was zwaar vervuild, zo vertelt Roza Raven van het dierenasiel in Tiel. ,,Op zich zorgde de vrouw goed voor de dieren, maar wel op haar manier.’’ Dinsdag ging Raven voor het eerst kijken in de woning. ,,Er was overal plas en poep. De dieren kregen genoeg te eten en zagen er wel goed uit, maar er is ook sprake van inteelt. Het ergste is: al die katten komen nu in het dierenasiel terecht.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland