Volledig scherm
PREMIUM
Deil Buddy's Floris Rademaker met baard. bij verhaal Arno voor de Poorte. Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Een buddy bellen in Deil

DEIL - Een bijzondere vorm van burenhulp, Buddies, opereert vanuit Deil sinds voorjaar 2017. Dit is een initiatief van Floris Rademaker (24) die met het project in een deel van de West-Betuwe allerlei, voornamelijk particuliere diensten aanbiedt. Nigel de Wit (16) is een van zijn trouwe secondanten.

Buddies bemiddelt tussen buurtgenoten en jongeren die als bijbaan wat voor anderen willen doen. Dat varieert van kinderoppas tot tuinklusser en van computerhulp tot gezelschapsdame of -heer. Je hebt drie soorten buddies: oppasbuddies, gezelschapsbuddies en klusjesbuddies. Buddies is een mix van heitje voor karweitje, student aan huis en een oppascentrale. Een Buddy kan een maatje zijn, een voorbeeld, maar ook fungeren als een zus of een vriend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland