Volledig scherm
Deelnemers aan de strijd tegen laaggeletterdheid gaan op de foto voor de kick-off. © Raphaël Drent

Frans Duijts wordt taalambassadeur in Rivierenland

GELDERMALSEN - Een digitaalwedstrijd en Frans Duijts als taalambassadeur. Het zijn nieuwe wapens waarmee de bibliotheek de strijd aangaat tegen laaggeletterdheid in Rivierenland.

Naast de populaire Tielse zanger zijn ook Paul Verploegen (voorzitter van de raad van bestuur Ziekenhuis Rivierenland), Miranda de Vries (burgemeester Geldermalsen) en Wim van Baal (Betuwe in Zaken) ambassadeur.

Schaamte
Zij moeten in hun eigen netwerk uitdragen hoe belangrijk taal is, en meehelpen om de schaamte weg te nemen. „We willen bijvoorbeeld Bauer vragen om mee te doen aan een filmpje", zegt bibliotheekdirecteur Gaby Lafeber. Voor Duijts is het heel vanzelfsprekend om mee te doen. „Taal is heel belangrijk. Ik heb ook mensen in mijn buurt die ermee worstelen. Met mijn beroep bereik ik veel mensen en zo wil ik bijdragen."

Wedstrijd
Daarnaast komt er volgend jaar een grote wedstrijd rond taalvaardigheid en digitale vaardigheden in Rivierenland. Dit moet geld opleveren voor taalhoeken in de diverse bibliotheekvestigingen. Teams kunnen zich opgeven bij de bibliotheek. Op 4 september staan de voorrondes gepland, in november de finale.

Rivierenland