Volledig scherm
PREMIUM
Jos Rietbergen (l) en Cees Schook dumpen symbolisch de jassen en de vlag van de partij die het levenslicht niet zal zien. © Raphael Drent

Fusie lokale partijen klapt nog voor de verkiezingen

GELDERMALSEN / NEERIJNEN - Nog voordat de wittebroodsweken begonnen zijn, is het huwelijk tussen Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) en Leefbaar Geldermalsen geklapt. Beide lokale partijen gaan afzonderlijk de gemeenteraadsverkiezingen van West Betuwe in.

Struikelblok in het fusieproces werd de winkelopenstelling op zondag. Terwijl 'Neerijnen' eerder had aangegeven hierover de leden nog te willen raadplegen, schreef Jos Rietbergen een initiatiefvoorstel voor de raad van Geldermalsen om winkels in Geldermalsen en Beesd op zondag  juist open te stellen. ,,'s Middags, om kerkgangers niet te frustreren. De beslissing ligt uiteraard bij de raad’’, zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Geldermalsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland