Volledig scherm
Centraal bij de dorpsquiz staat Schenkerij De Beurs

Geldermalsen krijgt in oktober eerste dorpsquiz uit de geschiedenis

GELDERMALSEN - Nu zich twaalf teams hebben ingeschreven, ziet de eerste dorpsquiz van Geldermalsen op 13 oktober het levenslicht. ,,Dik een half jaar geleden zijn we begonnen met de voorbereidingen’’, zegt Arthur Hanselman, een van organisatoren.

,,En we zijn nog steeds bezig. Er komt een hoop bij kijken. Je moet een website bouwen, vragen verzinnen, boekjes drukken. Toen we de inschrijving openden, lag de grens bij tien teams. We zitten al op twaalf en we verwachten er twintig. Dat geeft een hoop voldoening.’’

Voor de allereerste dorpsquiz zijn ze ambitieus te werk gegaan. Omdat er ook opdrachten buiten de deur moeten worden vervuld - er is bijvoorbeeld een activiteit bij voetbalclub GVV - moeten de deelnemende teams voldoende 'body' hebben. ,,We hebben ze van acht, maar ook van 28 mensen’’, klinkt Hanselman verheugd. 

Nummers herkennen

Centraal bij de dorpsquiz staat Schenkerij De Beurs waar de vragen om 18.00 uur worden opgehaald en dezelfde avond uiterlijk 23.00 uur weer moeten worden ingeleverd. Teams moeten ook opdrachten maken tijden het 'Cultureel Café'  in De Beurs. Er is een dictee en een band speelt nummers die herkend moeten worden. ,,Het is een extra, extra large dorpsquiz geworden’’, zegt Hanselman enthousiast. ,,We hebben ons licht opgestoken in Brabant. Daar is het erg populair. Je moet het wiel niet altijd opnieuw willen uitvinden.’’ 

De deelnemende teams betalen een inschrijfgeld van 20 euro.  Opgeven kan op de site dorpsquizgeldermalsen.com. 21 september is de laatste dag dat teams zich kunnen aanmelden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland