Volledig scherm
© Foto: ANP

Geldermalsen sluit parkeerplaats trucks

GELDERMALSEN _ Geldermalsen pakt de overlast van parkerende vrachtwagens in het dorp aan. De parkeerplaats aan de Gerdina's Hof wordt vanaf donderdag afgesloten.

Geldermalsen is een logistieke gemeente bij uitstek vanwege de vele distributiecentra en transportondernemingen en dus rijden en parkeren er veel vrachtwagens in het dorp. De gemeente wil uitwassen nu gaan aanpakken. De Gerdina’s Hof in Geldermalsen is één van de door de gemeente aangewezen terreinen waar het parkeren van vrachtwagens is toegestaan. Maar dat leidt in toenemende mate tot overlast voor de directe woonomgeving. Het gaat dan om overlast door vrachtwagens (koelmotoren) die langdurig staan te draaien. 

Hangplek

Een ander probleem is de vuilnis die door chauffeurs achtergelaten wordt op de groenstroken en tussen de struiken tussen het parkeerterrein en de tuinen van nabijgelegen woningen. De problemen voor de buurt worden verergerd omdat de Gerdina's Hof 's avonds en 's nachts een hangplek is voor vaak luidruchtige jongeren.

Op aandringen van de gemeenteraad zoekt het college van burgemeester en wethouders op dit moment naar oplossingen voor het probleem. Vooruitlopend op een definitieve oplossing wordt de parkeerplaats deze week al fysiek afgesloten voor alle verkeer. Ter plaatse blijft er één rijstrook beschikbaar, zodat de aangrenzende bedrijven bereikbaar blijven. Voor die rijstrook geldt een parkeer- en stopverbod. Het vrachtverkeer wordt via bebording doorverwezen naar een parkeerlocatie aan de Rijnstraat. De borden worden vandaag geplaatst, donderdag volgt de fysieke afsluiting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland