Geldermalsen Stichting Help Elkaar krijgt o.a. kleding.
Volledig scherm
Geldermalsen Stichting Help Elkaar krijgt o.a. kleding. © William Hoogteyling

Grote donatie nieuwe kleding voor stichting Help Elkaar

Geldermalsen – Stichting Help Elkaar heeft een grote hoeveelheid stoffen en kledingstukken cadeau gekregen. Via Facebook kwam Bets Mulder in contact met Jennifer Oostenbrug uit Assen. Haar kinderen gingen naar school en zij besloot haar atelier met kinderkleding te sluiten. Alle jurkjes, stoffen, fournituren gingen naar de stichting. Ze kwam de spullen zaterdag persoonlijk met de auto brengen. 

De oprichters van de stichting waren dolblij toen ze hoorden dat zij deze gift zouden krijgen. ,,Dit is echt geweldig”, klinkt Mulder uitgelaten . 

Nieuwe kleding

,,We kunnen erg veel kinderen blij maken. De kleren zijn zelfs helemaal nieuw. Dit is echt de grootste gift in de geschiedenis van onze stichting. Doordat we zo veel stoffen en fournituren hebben, kunnen we naailes geven aan vrouwen uit de buurt.” Twee Syrische kleermakers gaan aan de slag met de nieuwe stoffen. ,,We kunnen nu nog meer betekenen voor onze omgeving. ”

Mulder wil samen met andere vrijwilligers mensen helpen door spullen in te zamelen en vervolgens weg te geven. In september 2016 heeft Help Elkaar het TNT-gebouw aan de Rijnstraat in bruikleen gekregen van de gemeente Geldermalsen. Van hieruit worden voedsel, kleding, speelgoed en huisraad ingezameld en uitgedeeld aan mensen die het nodig hebben.

Facebook

Via Facebook kwam Mulder in contact met Jennifer Oostenbrug . Er waren meer kapers op de kust, maar de Drentse besloot alles wat ze nog over had te doneren aan stichting Help Elkaar. In totaal geeft zij zo’n duizend stuks meisjeskleding, ruim 600 meter aan stof en veel fournituren aan de stichting. ,,Toen ik mijn atelier runde hield ik altijd al rekening met minima”, zegt Oostenbrug. ,,Het is mooi om mijn spullen weg te geven aan een organisatie die ook opkomt voor mensen met een lager inkomen.”

Rivierenland