Volledig scherm
De huiswerkklas.

Huiswerkvrije klas op Lingeborgh in Geldermalsen

GELDERMALSEN - Geen huiswerk meer thuis, maar alles op school maken. Zodat iedere leerling voldoende begeleiding heeft. Dat is het idee achter de nieuwe huiswerkvrije klas op De Lingeborgh in Geldermalsen.

Volgend jaar wordt het in alle jaren aangeboden.

Huiswerk
De huiswerkvrije klas is nu alleen voor eerstejaars leerlingen. Er is ruimte voor 42 scholieren en de teller van de aanmeldingen staat momenteel op 70. Minimaal drie keer per week zitten de leerlingen hierbij tot vijf uur op school om hun huiswerk te maken. De begeleiding is in handen van een onderwijsassistent, die de jongeren helpt met plannen en met het organiseren van het huiswerk. Als het goed is, blijft er voor thuis weinig of niets meer over.

Begeleiding
Er zijn verschillende groepen die baat hebben bij de huiswerkvrije klas. Aan de ene kant kinderen die niet weten hoe ze moeten leren en zichzelf moeten controleren. Aan de andere kant zijn er kinderen die om een andere reden niet tot huiswerk maken komen. Ze hebben bijvoorbeeld andere dingen te doen, hebben te weinig ruimte of zien andere belemmeringen. De kansen per leerling kunnen daardoor nogal verschillen. „Die kloof willen we kleiner maken", zegt directeur Ronald van der Vlies.

Volledig scherm
Directeur Ronald van der Vlies en teamleider Liesbeth van den Broek van De Lingeborgh. Foto: William Hoogteyling

Rivierenland