Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man (32) die fataal ongeluk op A15 veroorzaakte door onoplettendheid krijgt werkstraf

GELDERMALSEN/ DEN BOSCH – Een 32-jarige man uit Werkendam is vanmiddag veroordeeld tot een werkstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A15 bij Rumpt in april vorig jaar. Een 61-jarige man uit Den Bosch kwam daarbij om het leven.

Het lijkt erop dat de Werkendammer op de automatische piloot reed die vroege ochtend toen hij van zijn vriendin in Didam naar huis reed. Hij zag de auto van het latere slachtoffer het ene moment nog voor zich uit rijden, het volgende moment botste hij erop.

Niet opgelet

Hij was niet onder invloed of afgeleid geweest. Hij kon op de zitting twee weken geleden niet uitleggen hoe het ongeluk kon gebeuren. Het had hem verrast. Hij dacht dat hij op de linkerrijbaan reed en dat het slachtoffer net voor hem was geschoven. Maar uit onderzoek blijkt dat het ongeluk op de rechterrijbaan is gebeurd.

De rechtbank neemt het hem kwalijk dat hij over een lange afstand en een langere periode niet heeft opgelet en daardoor zo dicht op zijn voorligger is gekomen dat hij niet meer op tijd kon remmen. Ze legde hem een werkstraf op van 160 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland