Volledig scherm
© ANP XTRA

Man uit Tricht verbraste een ton van woningcorporatie in een seksclub

TRICHT - Tegen een 57-jarige man uit Tricht is donderdag bij de rechtbank in Utrecht 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De man had volgens het Openbaar Ministerie (OM) ongeveer een ton verduisterd bij zijn werkgever, woningbouwvereniging Provides uit IJsselstein.

De verdachte was hoofd van de financiële administratie van de woningbouwvereniging. Hij vervalste facturen om zelf grote uitgaven te doen. Zo gaf hij veel geld uit in een seksclub in Nieuwegein. Hij vertelde dat hij werd afgeperst sinds zijn eerste bezoek aan de seksclub. Het grootste deel van het verduisterde geld zou hij aan die afpersers hebben gegeven.

Eerste verhoor

De verdachte had tijdens zijn eerste verhoor, in zijn toenmalige woning in Beusichem, verteld dat hij werd afgeperst. De politie vond echter dat hij over dat afpersen te weinig details kon vertellen om geloofwaardig te zijn. De rechter vroeg aan de verdachte of hij mogelijk seksverslaafd is, maar dat ontkende deze.

De verdachte moest op de zitting toegeven dat alles waarmee werd gedreigd, nu ook echt is gebeurd. Hij is zijn vrouw, zijn huis en zijn baan kwijtgeraakt. Hij heeft twee zelfmoordpogingen gedaan, maar hij heeft nu een therapie gevonden die hem op been houdt.

200.000 euro

Hij heeft ook een rechtszaak tegen Provides verloren. Hij moet ongeveer 200.000 euro terugbetalen, terwijl hij nu op bijstandsniveau leeft.

De officier van justitie gaf aan dat bij dit soort hoge fraudebedragen altijd gevangenisstraf wordt opgelegd. Zij vond de opstelling van de verdachte in de rechtbank heel erg eerlijk. Zij geloofde dat hij druk had gevoeld van mogelijke afpersers. Daarom hield zij het in haar eis bij de maximale werkstraf.

De uitspraak is over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland