Volledig scherm
De ME in actie bij de rellen in Geldermalsen. © William Hoogteyling

'ME-geweld in Geldermalsen moet alsnog onderzocht worden'

GELDERMALSEN - Justitie moet alsnog een strafrechtelijk onderzoek instellen naar het incident waarbij makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen zwaargewond raakte. Dat stelt advocaat Esther Vroegh. Ze heeft die eis neergelegd bij het College van Procureurs-generaal, de top van het Openbaar Ministerie.

Van Kessel (39) liep op de avond van de azc-rellen in Geldermalsen, 16 december 2015, ernstig hoofdletsel op. Ze zegt vlak bij haar woning door agenten te zijn geslagen met een wapenstok terwijl ze op de grond lag.

Die politie bestrijdt die lezing en zegt dat Van Kessel alleen een ferme ‘afhoudduw’ kreeg waarbij ze ten val kwam.

Politiedossier
„Wij hebben begin april het 190 pagina’s dikke politiedossier ontvangen. Daarin staan verklaringen van getuigen die hebben gezien dat ik ben geslagen”, vertelt Van Kessel. „Inmiddels is het juni en heeft het Openbaar Ministerie nog geen enkele agent als verdachte gehoord. Ik heb het gevoel dat ik niet serieus wordt genomen. Dat is heel frustrerend en allesbehalve bevorderlijk voor mijn herstel.”

Niet de oude
Van Kessel zegt mentaal en fysiek nog lang niet de oude te zijn. Ze is deels weer aan het werk, op therapeutische basis. Het openbaar ministerie in Arnhem laat in een reactie weten dat er nog geen beslissing over het al dan niet vervolgen van agenten is genomen. Waarom die beslissing zolang op zich laat wachten, wordt niet toegelicht.

Rivierenland