Volledig scherm
Saskia van Kessel. © William Hoogteyling

OM: 'Agent sloeg Saskia van Kessel niet bij azc-rellen'

GELDERMALSEN - De agent tegen wie aangifte was gedaan door makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen wordt niet vervolgd. Dat heeft het OM in Arnhem vrijdag bekend gemaakt.

Van Kessel zegt dat ze op de avond van de azc-rellen in haar woonplaats tegen de grond was geduwd en vervolgens met een wapenstok op haar hoofd werd geslagen. Een halfuur later kreeg ze een hersenbloeding, waarvan ze nog altijd revalideert.

Niet geslagen
Het OM zegt op basis van getuigenverklaringen en bestudering van camerabeelden tot de conclusie zijn gekomen dat de bewuste agent Van Kessel niet heeft geslagen. 'Op de beelden is te zien dat de agent de wapenstok omhoog brengt, maar vervolgens zonder te slaan weer naar beneden brengt', aldus het OM in een persverklaring. Op de beelden is wel een slaande beweging te zien van een andere agent, deze slaande beweging lijkt de aangeefster niet te raken, wat ook in overeenstemming is met de verklaring van aangeefster.'

Artikel 12-procedure
Nu het OM na ruim zes maanden een beslissing heeft genomen over het niet vervolgen van de agent, staat voor Van Kessel en haar advocaat de weg vrij om een zogenoemde artikel 12-procedure te beginnen. Naar verwachting zullen zij aan het gerechtshof vragen om alsnog strafrechtelijke vervolging te laten instellen.

Beelden van het politie-optreden in Geldermalsen op 16 december 2015 waarbij een makelaar ernstig gewond raakte.

Rivierenland