De bewoners van De Lingehof kunnen maandag terug naar Beesd.
Volledig scherm
De bewoners van De Lingehof kunnen maandag terug naar Beesd. © William Hoogteyling

Ouderen Lingehof maandag terug naar Beesd

BEESD - Een week later dan gepland keren de bewoners van De Lingehof maandag terug naar Beesd. In december vorig jaar werd in de waterleiding van het splinternieuwe zorgcentrum de pseudomonasbacterie aangetroffen. 

Na drie behandelingen zijn de leidingen brandschoon. Anderhalf jaar geleden verhuisden 53 bewoners en 37 verzorgenden tijdelijk naar de Elisabethhof in Culemborg toen de sloopkogel door hun verouderde zorgcentrum sloeg. 

Kwetsbare ouderen

Vorige week kregen ze te horen dat hun geplande terugkeer uitgesteld werd omdat een bacterie was aangetroffen die vooral kwetsbare ouderen kwaad kan doen. ,,Gelukkig gaat de verhuizing nu maandag door. Een week later dan de bedoeling was. Dat valt dus nog mee’’, zegt Wilma Koning van de afdeling communicatie van Stichting Zorgcentra Rivierenland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland