Volledig scherm
De kerk van Rhenoy. © ANP

Pianostemmer ontkent zware mishandeling van dominee Rhenoy

ARNHEM – Kan het zijn dat er vorig jaar iemand anders in de kerk in Rhenoy was die de 64-jarige dominee zo hard met een hamer op haar hoofd sloeg dat ze halfzijdig verlamd is geraakt? De advocaat van de vijftigjarige pianostemmer uit Tricht, die wordt verdacht van poging tot moord in november op de dominee, opperde de gedachte dinsdag tijdens een proforma-zitting bij de rechtbank in Arnhem. 

Zijn cliënt was niet aanwezig. De dominee was er wel in haar rolstoel, in gezelschap van familie.

De raadsman stelt dat zijn cliënt blijft ontkennen degene te zijn geweest die heeft geslagen. Er is een bloedspoor gevonden op de mouw van de verdachte met dna van de dominee. De advocaat wil nader onderzocht hebben of het wel om dna gaat uit bloed.

Observatie

De verdachte heeft inmiddels een klinische observatie in Warnsveld achter de rug. Hij zit nu in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen. Hij heeft vorig jaar een hartinfarct gehad en heeft wekenlang in coma gelegen.

Volgens zijn raadsman gaat hij hard achteruit. De verdachte herinnert zich nauwelijks iets en vergeet alles weer. De advocaat vraagt zich zelfs af of de verdachte straks wel in staat zal zijn om terecht te staan. De inhoudelijke behandeling is gepland voor 13 november.

De verdachte wordt verweten dat hij de dominee vanuit het niets op het hoofd heeft geslagen. Zij liep een schedelbreuk en een hersenbloeding op en raakte halfzijdig verlamd. Ze werd na anderhalf uur gevonden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland