Volledig scherm
© DG

Rivierenland niet blij met afvalkalender op mobiel

GELDERMALSEN - De app van Avri wordt massaal gedownload sinds het bedrijf geen afvalkalender meer verspreid. Hij werkt echter bepaald niet vlekkeloos

Zo blijkt het vaak niet mogelijk om de afvalkalender te exporteren naar de standaard kalender die inwoners van Rivierenland gebruiken.

Prutswerk
Gebruikers laten in de App Store van Apple hun ongenoegen blijken. „Wat een prutswerk. Op papier krijg ik hem niet meer en de app werkt niet. Is er iemand die de app getest heeft????", zegt 'afvalscheider'. Sinds half december hebben 47 mensen zich bij Avri gemeld met vragen of klachten over de app.

Besturingssysteem
Een woordvoerder van Avri erkent dat er dingen mis gaan met de app: „Op 16 december heeft Apple het besturingssysteem iOS geüpdatet. Sindsdien ervaren sommige mensen met een iPhone of iPad problemen. Voor zover wij nu kunnen nagaan gaat het alleen om mensen die de laatste systeemversie én meerdere agenda's gebruiken."

Avri vindt het vervelend dat de app niet voor iedereen naar behoren werkt en is bezig met de verbeteringen. De afvalinzamelaar verwacht dat de vernieuwde app over twee weken beschikbaar is.

De app is de laatste maanden enkele duizenden keren gedownload. In totaal gebruiken 46.000 mensen de app.

Rivierenland