Volledig scherm
PREMIUM
Jorrit wil een robot. © William Hoogteyling

Robot Rolf maakt Jorrits wereld nét dat beetje groter

METEREN - Jorrit Strik (15) uit Meteren komt door zijn ziekte nauwelijks meer buiten. Door de ogen van zijn robot Rolf krijgt hij toch mee wat er in de buitenwereld gebeurt.

Langzaam bekroop zich deze zomer bij Anne Strik een naar gevoel. Ze realiseerde zich dat robot Rolf, aan wie haar zoon Jorrit in korte tijd zo enorm gehecht was geraakt, in oktober weer moet worden ingeleverd. Dan is de periode waarin Jorrit zijn nieuwe maatje kon lenen van Stichting Kind en Ziekenhuis, alweer voorbij. Leg dat maar eens uit aan iemand met autisme, zoals Jorrit. „Als Rolf straks weg moet, wat dan?, vroeg ik al aan mijn man. Hoe gaan we dat doen?’’

Ogen en oren naar de buitenwereld

Rolf is in korte tijd namelijk heel belangrijk geworden voor de jonge Meterenaar. De robot is zijn ogen en oren in de buitenwereld. Jorrit komt daar zelf nauwelijks meer, omdat hij een maag-en darmziekte heeft met ernstige complicaties. Normaal eten kan hij niet en hij is snel erg moe. Toen hij onlangs filmpjes opnam van hem en zijn robot sliep hij maar liefst 16 uur achter elkaar. De kleine dingen, zoals op bezoek gaan bij opa en oma, is voor hem haast onmogelijk. Daarom nemen zijn ouders Rolf overal mee naar toe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland