Ed Goossens van Dorpsbelangen (links) en Lourens van Bruchem van de SGP (rechts), op de verkiezingsavond van West Betuwe.
Volledig scherm
Ed Goossens van Dorpsbelangen (links) en Lourens van Bruchem van de SGP (rechts), op de verkiezingsavond van West Betuwe. © William Hoogteyling

SGP valt buiten de boot in West Betuwe om zondagsrust

GELDERMALSEN - De nieuwe coalitie van West-Betuwe bestaat in ieder geval uit Dorpsbelangen, Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe, CDA en ChristenUnie. Komende week wordt met GroenLinks als vijfde partij gesproken. VVD, PvdA en D66 zitten in de wachtkamer als de gesprekken met GL vastlopen.

5 reacties

 • ber

  3 jaar geleden
  De zondag rust is door God zelf ingesteld, goed dat er nog de SGP is.In deze godloze samenleving zal de wal het schip vroeg of laat gaan keren, de vraag is hoe groot de schade dan inmiddels is.
 • P.P. Lucht

  3 jaar geleden
  Godsgeschenk
 • Hugo

  3 jaar geleden
  Bij de SGP mag alleen de kerk open zijn op zondag en ga je daar niet naartoe dan tel je niet mee. Nu telt de SGP niet mee en kunnen alle plaatsen in West Betuwe weer mee met de huidige tijd.
 • Sjors10

  3 jaar geleden
  Eindelijk gewipt! Mooi zo. Kunnen ze niet meer iedereen hun wil opleggen. 
 • Henk

  3 jaar geleden
  Mensen kunnen zelf wel bepalen of ze al dan niet behoefte hebben aan zondagsrust. De SGP heeft zich hierop, zoals ik het lees, teveel op vastgelegd en valt nu buiten de boot. Met dit soort denkbeelden kom je niet ver in een gemeente die zeker niet 100% Bible Belt mag worden genoemd. Daarvoor zijn de kernen te verschillend.

Rivierenland