Volledig scherm
Het sluiperverkeer dat de files op de A2 tracht te omzeilen, veroorzaakt ondanks de verkeerslichten nog steeds dagelijks overlast op de Dr. A Kuyperweg in Beesd. © William Hoogteyling

Sluipverkeer Beesd trekt zich weinig aan van verkeerslichten

BEESD - De verkeerslichten die het sluipverkeer van de A2 op de invalswegen van Beesd (Parkweg, Schuttersweg, Dr. A. Kuyperweg) moeten ontmoedigen, zijn na een half jaar alweer weggehaald. Het helpt niet. De verkeersoverlast bij files op de A2 blijft in het dorp onverminderd groot.

Nog voor de zomervakantie zinspeelt de gemeente Geldermalsen op alternatieve maatregelen om de overlast voor de aanwonenden zoveel mogelijk te beperken. Borden moeten een maximumsnelheid van 30 kilometer aangeven en de automobilist die deze aanwijzing negeert moet door verkeersremmende maatregelen de voet alsnog van het gaspedaal halen. Door intensieve handhaving moeten de laatste hardnekkige overtreders uiteindelijk van de weg geplukt worden. 

Dynamische afsluiting

In het najaar onderzoekt Geldermalsen de mogelijkheid van een dynamische afsluiting van de drie eerder genoemde straten. Zo'n systeem treedt pas in werking als er een file ontstaat op de A2. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland