Volledig scherm
Logo nieuwe gemeente West Betuwe © RV

Stembiljet West Betuwe telt drie lokale partijen en zeven landelijke

Inwoners van fusiegemeente West Betuwe hebben bij de lokale verkiezingen in november de keuze uit tien partijen: drie lokale en zeven landelijke. 

Dorpsbelangen, Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe en Verenigd West Betuwe zijn de lokale partijen die zich hebben geregistreerd in de nieuwe gemeente, die ontstaat door het samengaan van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Daarnaast hebben inwoners van West Betuwe op woensdag 21 november de keuze uit VVD, PvdA, D66, GroenLinks, CDA, SGP en ChristenUnie.

PVV

Quote

We hadden in elke gemeente meerdere geschikte kandidaten nodig enen het is niet gelukt die in deze gemeente te vinden

Marjolein Faber, Voorzitter PVV-fractie PS Gelderlander

Aanvankelijk zou ook de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Marjolein Faber, voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland, meldde eind vorig jaar dat er kandidaten waren gevonden voor diverse Gelderse gemeenten, waaronder West Betuwe.

Later bleek een aantal kandidaten niet 'van voldoende kwaliteit'. ,,Er zaten wel toppers tussen, maar we hadden in elke gemeente meerdere geschikte kandidaten nodig en het is niet gelukt die in deze gemeente te vinden. Ik kan nu al zeggen: we doen zeker niet mee’’, zegt Faber. Over de precieze redenen van het besluit wil zij niet uitweiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland