Volledig scherm
De ME en relschoppers in gevecht voor het gemeentehuis in Geldermalsen. Achteraan maakt iemand zich klaar een fiets te gooien. © William Hoogteyling

Verdachten azc-rellen Geldermalsen vooral uit eigen regio

GELDERMALSEN - De 43 verdachten van de azc-rellen in Geldermalsen zijn op één na afkomstig uit de eigen regio. Dat meldt de politie nu het recherche-onderzoek nagenoeg is afgerond.

Daarmee wordt volgens districtschef Lute Nieuwerth definitief afgerekend met het verhaal dat de groep 'echte relschoppers' vooral zou bestaan uit Feyenoord-hooligans uit Rotterdam en Utrecht.

1 verdachte
Dat hardnekkige gerucht leefde bij veel mensen die de rellen van 16 december van nabij meemaakten. "Slechts 1 verdachte komt uit een ander deel van het land", zegt Nieuwerth. "Hij was die dag op bezoek bij iemand in Geldermalsen."

Regio
De 42 andere personen die op de avond zelf of in de weken daarna werden aangehouden, komen grotendeels uit de gemeente Geldermalsen. Een kleiner deel is afkomstig uit nabijgelegen plaatsen als Tiel, Culemborg, Haaften en het wat verderop gelegen Ochten. Het gaat om personen in de leeftijd van 16 tot en met 68 jaar.

Rivierenland