West Betuwe presenteert zich op golftoernooi KLM Open

NEERIJNEN - De toekomstige gemeente West Betuwe gaat zich voor het eerst presenteren op het prestigieuze KLM Open golftoernooi in Spijk.

Volledig scherm
© Thinkstock

De gemeente Neerijnen heeft besloten om 4.000 euro mee te betalen aan een gezamenlijke stand met de toekomstige fusiepartners Geldermalsen en Lingewaal. De drie gemeenten zorgen ook dat er vertegenwoordigers in de stand aanwezig zijn die bezoekers kunnen wijzen op de aantrekkelijke kanten van West Betuwe.

Het is voor het tweede jaar op rij dat het golftoernooi plaatsheeft op grondgebied van de toekomstige gemeente West Betuwe, bij Golfbaan The Dutch in Spijk.

Promotie effectief

Vorig jaar zagen tienduizenden golfliefhebbers hoe Joost Luiten het toernooi wist te te winnen. Uit onderzoek is gebleken dat promotie effectief is. Niet allen leverde het inkomsten op voor de toeristische sector, tot Hotel Tiel aan toe, maar het beweegt toeristen en ook bedrijven om na te denken over West Betuwe als mogelijke werklocatie of vakantiebestemming. Vandaar dat de nieuwe gemeente West Betuwe, die 1 januari 2019 een feit is, zich nu voor het eerst presenteert via een eigen stand. Het KLM Open heeft dit jaar plaats van 14 tot 17 september.

Rivierenland