Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetruienweek

GENNEP - Het voornemen was mooi, maar de ambitie mogelijk iets te groot. Op initiatief van het college van burgemeester en wethouders van Gennep houdt de gemeente geen warme-truiendag maar een warmetruienweek. Ter bevordering van het milieubewustzijn en om de duurzaamheid praktisch te stimuleren. De verwarming gaat omlaag en warme kleding zorgt dat er toch gewoon gewerkt kan worden. Dat lukte niet helemaal.

Wethouder Rob Peperzak moest de grote ambitie deze week een beetje temperen. ,,We hebben veel klachten gehad van mensen die in het gemeentekantoorwerken.

 Ze hebben het veel te koud. Klagen over koude voeten en onbehaaglijkheid door de te lage temperaturen. Daarom zetten we de kachel toch iets hoger.’’

22 graden

Gewoonlijk wordt de kachel in het gemeentekantoor opgestookt totdat het 22 graden is. In de warm-truienweek is die temperatuur naar 20 graden gezet. Te koud dus voor de medewerkers.

Die komen nu de week door bij 21 graden Peperzak: ,,Mensen zijn niet zo'n koukleumen. Maar je merkt dat ons kantoor aan de verbouwing toe is. Daarbij wordt ook de boel beter geïsoleerd. Dat is echt nodig. Als je op een bepaalde plek in het gebouw zit, kun je ineens een koude luchtstroom krijgen.’’ Volgens Peperzak is de warme-truienweek toch geslaagd in Gennep.

Vrijdag is het Warmetruiendag.
Volledig scherm
Vrijdag is het Warmetruiendag. © Klimaatverbond Nederland
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’
    PREMIUM

    Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’

    NIJMEGEN / NEDERASSELT / SINT ANTHONIS - Zondag wordt een prachtige dag: 21 graden en zon. Wandel je straks met je om milde frisheid verlegen neus toch weer schouder aan schouder in het vennengebied of de staatsbossen? Met de coronacrisis in het achterhoofd bereiden natuurorganisaties zich voor op een druk weekend. ,,Zolang het mooi weer is, staan wij in de hoogste staat van paraatheid.’’

Maasland