Volledig scherm
De lading lege kratten is op het fietspad en de weg terechtgekomen. © SK-Media

34-jarige rijdt tegen boom na rammen onopvallende politiewagens

MILSBEEK - Een 34-jarige man uit Zaltbommel heeft donderdagmorgen geprobeerd drie onopvallende politiewagens van de N271 bij Milsbeek te drukken met zijn vrachtwagentje. Daarbij verloor de bestuurder rond 04.20 de macht over het stuur en klapte op een boom. De politie heeft de man aangehouden. Omdat de man klaagde over nekklachten is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar is hij inmiddels uit ontslagen waarna hij is overgebracht naar een cel in Venlo.

Stopteken
Een woordvoerder van de landelijke politie laat weten dat de man verdacht wordt van poging tot doodslag en ladingdiefstal.

Agenten zagen de 34-jarige 's ochtends over de A50 rijden. Omdat het vermoeden bestond dat man een gestolen lading vervoerde, werd besloten hem te volgen. Nabij Nijmegen kreeg de vrachtwagenchauffeur een stopteken.

Klein wild-west
„Maar hij had heel andere plannen”, vertelt de woordvoerder. „Er volgde een kleine wild-west waarbij de man meerdere keren heeft geprobeerd de achtervolgende collega's van de weg te drukken. Dat is hem een aantal keer gelukt, maar de achtervolging kon steeds worden voortgezet.” Nabij Milsbeek ging het mis. „Op een gegeven moment is de man de macht over het stuur verloren en tegen een boom geklapt. Op de foto's is te zien dat dit een flinke ravage heeft veroorzaakt.”

Gevlucht
Na de botsing vluchtte de man te voet verder. Erg ver kwam hij niet. Na een korte zoektocht kon de 34-jarige worden opgepakt achter een woning. „Gelukkig zijn de collega's niet gewond geraakt bij de achtervolging. De schade is wel groot. Eén van de politiewagens is total loss. De twee andere zijn flink beschadigd.”

Lege kratjes
De lading van de vrachtwagen kwam door het ongeluk op straat te liggen. Het ging om lege kratjes. Of deze inderdaad van diefstal afkomstig zijn, wordt onderzocht. De 34-jarige is een bekende van de politie. Hij is de enige verdachte en zat alleen in het voertuig. De man weigert vooralsnog te vertellen waar hij de kratten vandaan heeft gehaald.

Vanwege een politieonderzoek was de weg geruime tijd afgesloten. Rond 10.30 uur kon het overige verkeer weer gebruikmaken van de Rijksweg. Een berger heeft de beschadigde voertuigen opgehaald.

De bewoners van het nabijgelegen huis laten weten weinig meegekregen te hebben van het ongeluk. Ze schrokken wakken van de klap maar hebben niet gezien dat de verdachte richting hun woning vluchtte.

Maasland