Volledig scherm
V.l.n.r.: Wethouder Pekema (Bergen), wethouder Van Hulsteijn (Gennep), gedeputeerde Van den Akker, Karen Louwerse en Ben van de Wijgert van het Stagebureau, wethouder Stevens (Boxmeer) en Patrick Luijkx (Industriële Kring) met de cheque. © .

38.000 euro provinciale subsidie voor Stagebureau Land van Cuijk en Noord-Limburg

HEIJEN - Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft 38.000 euro gekregen om jong talent in de regio te houden. Gedeputeerde Joost van den Akker van provincie Limburg reikte vrijdagmiddag de cheque uit in De Fabriek in Heijen. 

Het geld is een steun in de rug voor Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg, dat sament met bedrijven en gemeenten uit de regio werkt aan het behouden en aantrekken van jongeren voor de regionale arbeidsmarkt. 

Brain drain tegengaan

Het regionaal bemiddelen van stagiaires draagt bij aan het grotere doel: elkaar versterken en samen verder groeien. Janine van Hulsteijn, wethouder economie en werkgelegenheid voor gemeente Gennep: ,,We moeten talentvolle jongeren in onze regio behouden om een braindrain te voorkomen. Het stagebureau heeft een unieke positie in het werklandschap. De oorsprong ligt bij het collectieve bedrijfsleven en dat is merkbaar bij het draagvlak onder de ondernemers. Ik ben blij dat de Provincie de plannen voor doorontwikkeling ondersteunt.”

Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg is een initiatief van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep, Bergen, Sint Hubert en Sint Anthonis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland