Volledig scherm
Op de A77 van knooppunt Rijkevoort naar Duitsland wordt de voegovergang gerepareerd. © Theo Peeters

A77 wordt komend weekend compleet afgesloten, werk is bijna halverwege

GENNEP - De A77 wordt in het weekend van 13 tot en met 15 december helemaal afgesloten. Dat heeft te maken met de werkzaamheden aan de voegovergang tussen de snelweg en brug.

Aan de A77 wordt al weken gewerkt. Momenteel ligt de rijbaan van Rijkevoort richting Duitsland eruit. Verkeer richting Duitsland wordt over de andere rijbaan geleid.

Daar is de weg gesplitst en geldt een lagere maximumsnelheid: 70 kilometer per uur. De twee rijrichtingen zijn gescheiden met zogenoemde barriers.

Vanaf het genoemde weekend in december wordt de andere rijbaan aangepakt. Om de werkzaamheden te verplaatsen is volgens Rijkswaterstaat een weekendafsluiting nodig.

Verkeer richting Duitsland wordt omgeleid via Arnhem (richting Keulen via A50/A12 Oberhausen) en via Venlo (A73). Verkeer richting Gennep vanaf A77 kan volgens Rijkswaterstaat beter omrijden via afrit Boxmeer (3) over de N261 naar Oeffelt, en dan via de N264 naar Gennep. Vanaf de A73 is afrit Haps (5) een optie, ook via de N264. 

Gevaarlijk

De werkzaamheden begonnen toen bleek dat de voegovergangen tussen het vaste wegdek en de brug over de Maas wegzakken. Dat werd ontdekt op een avond in september: prompt werd de weg afgesloten.

Een voegovergang bestaat grof gezegd uit twee gekartelde, metalen strips die in elkaar grijpen. Als die strips op een verschillende hoogte liggen, kan dat voor weggebruikers gevaarlijke situaties opleveren.

De A77 is afgesloten van vrijdag 13 december 22.00 uur tot zondag 15 december 12.00 uur. Eerder deze week werd al bekend dat de werkzaamheden op schema liggen. Dat betekent dat de klus in februari afgerond moet zijn.

Maasland