Achates eerder dit seizoen, toen er nog geen sprake was van corona.
Volledig scherm
Achates eerder dit seizoen, toen er nog geen sprake was van corona. © Theo Peeters

Achates viert 75-jarig bestaan pas volgend jaar

OTTERSUM - Achates viert het 75-jarig bestaan pas volgend jaar. Vanwege het coronavirus kan het jubileumfeest van de voetbalvereniging uit Ottersum in het weekeinde van 28, 29 en 30 augustus geen doorgang vinden. Een nieuwe datum voor de viering is er nog niet.

Evenementen zijn tot 1 september verboden om verspreiding van het virus tegen te gaan. ,,Al voor de beslissing van het kabinet hadden we besloten om het jubileum nu niet te doen”, zegt Achates-voorzitter Marie-Louise Mans. ,,Dit is niet het moment om feest te vieren, om aan te kloppen bij onze sponsoren, veelal kleine MKB-bedrijven die het zwaar hebben.”

Geen extra geld

De annulering van het jubileumweekeinde kost de voetbalclub geen extra geld. ,,We waren nog geen verplichtingen aangegaan. Op de feesttent na, die lag al vast. Ik moet nog wel even precies uitzoeken hoe daar mee zit. Al hebben we die tent volgend jaar in ieder geval ook gewoon nodig.”

De Limburgse vierdeklasser is niet de eerste regionale voetbalclub die een jubileum cancelt. Eerder schoof SIOL uit Katwijk het feest rondom het 75-jarig bestaan door: van augustus dit jaar naar mei 2021. Mans: ,,Ik heb nog met SIOL-voorzitter Rob Hoffmann contact gehad en ideeën uitgewisseld. Voor ons geldt dat we nog even moeten kijken naar een nieuwe datum. Het laatste weekeinde van augustus in 2021 komt niet goed uit. Dan is er ook een ninetiesparty in het Gofferpark.”

Seizoenstart

Achates laat het jubileum dit jaar niet helemaal onopgemerkt voorbij gaan. ,,We willen bij de seizoenstart nog wel iets organiseren. aar geen idee wat dat iets is”, zegt Mans.

Maasland