De bomen aan de Stationsweg in Gennep gaan na de zomer na klachten gekapt worden.
Volledig scherm
De bomen aan de Stationsweg in Gennep gaan na de zomer na klachten gekapt worden. © Theo Peeters

Acht monumentale laan-eiken weg in Gennep vanwege ziekte maar vooral om de overlast

GENNEP - ,,Ik weet nog goed dat hier vroeger onze noodkerk stond, na de oorlog. De kerk van Gennep was gebombardeerd en lag in puin’’, zegt een oudere Gennepse dame. Ze staat onder de entree van de monumentale laan van Amerikaanse eiken, de Stationsweg. ,,Langs deze laan waren we zo weer bij ons ouderlijk huis.’’ Acht van de 32 grote eiken worden na het broedseizoen gerooid.

17 reacties

 • Poe

  3 jaar geleden
  Ja hoor , daar houdt hij ook van .
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke: je brengt me wel op een idee!!! Komt die processierups wel of niet voor op Amerikaanse eiken? Wel een exoot, maar toch...
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Kortweg komt het er op neer, dat je geen zware bomen nabij de muur moet plaatsen. maar ook een vochtig huis blijft vaal zo.. Met of zonder bomen. Eens heb ik dat opgelost door gaten onder in de muren te maken en deze helemaal tot onderaan leeg te krabben. Maar het is een heidens werk!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke heeft volkomen gelijk; het is een vreselijke plakzooi. Linden niet plaatsen, i.v.m. genoemde plakruiten, maar elders...Wel jammer, omdat ze zo'n heerlijke bloesem hebben, en goed voor bijen zijn. Maar Ikke heeft gelijk: veiligheid voorop!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Zo is het Harry! En Alice: natuurlijk moeten er verschillende bomen komen. We zien heden wat monocultuur veroorzaakt: de processierups dus, en/of een volgende kwaal??