Volledig scherm
© Fotobureau Ruud Rogier

Alucast Heijen tóch failliet: 109 werknemers raken baan kwijt

HEIJEN - Metaalbedrijf Brabant Alucast in Heijen is definitief failliet. 109 werknemers hebben deze maandag te horen gekregen dat zij hun baan kwijtraken. Na een aangekondigd faillissement een maand geleden leek een doorstart voor het bedrijf nog mogelijk. Daarvoor hadden zich twee kandidaten gemeld. 

Curator Ralph Geelen van Boels Zanders Advocaten in Venlo: ,,De doorstart is helaas niet gelukt. We hebben de werknemers laten weten dat het stopt.'' Waarom de overnamekandidaten afhaakten, is onduidelijk.

De werknemers van Alucast werkten gedurende het onderzoek naar een mogelijk doorstart gewoon door. Het bedrijf gebruikte de bestaande voorraden om de lopende opdrachten uit te voeren. Er was zelfs sprake van het opnieuw opstarten van de smeltoven. Nu is het doek definitief gevallen. 

Aluminium

Brabant Alucast op bedrijventerrein De Grens in Heijen is een aluminium hogedrukgieterij. Van aluminium en magnesium worden onderdelen gemaakt voor de auto-industrie, voor vrachtwagens en personenauto's. Daarbij gaat het vooral om onderdelen voor de aandrijving en carrosserieonderdelen. Audi, General Motors en DAF waren enkele grote klanten.

Twee zusterbedrijven van het Heijense bedrijf - in Oss en Italië - zijn kort geleden nog verkocht door de eigenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland