Volledig scherm
© Fotobureau Ruud Rogier

Alucast Heijen tóch failliet: 109 werknemers raken baan kwijt

HEIJEN - Metaalbedrijf Brabant Alucast in Heijen is definitief failliet. 109 werknemers hebben deze maandag te horen gekregen dat zij hun baan kwijtraken. Na een aangekondigd faillissement een maand geleden leek een doorstart voor het bedrijf nog mogelijk. Daarvoor hadden zich twee kandidaten gemeld. 

Curator Ralph Geelen van Boels Zanders Advocaten in Venlo: ,,De doorstart is helaas niet gelukt. We hebben de werknemers laten weten dat het stopt.'' Waarom de overnamekandidaten afhaakten, is onduidelijk.

De werknemers van Alucast werkten gedurende het onderzoek naar een mogelijk doorstart gewoon door. Het bedrijf gebruikte de bestaande voorraden om de lopende opdrachten uit te voeren. Er was zelfs sprake van het opnieuw opstarten van de smeltoven. Nu is het doek definitief gevallen. 

Aluminium

Brabant Alucast op bedrijventerrein De Grens in Heijen is een aluminium hogedrukgieterij. Van aluminium en magnesium worden onderdelen gemaakt voor de auto-industrie, voor vrachtwagens en personenauto's. Daarbij gaat het vooral om onderdelen voor de aandrijving en carrosserieonderdelen. Audi, General Motors en DAF waren enkele grote klanten.

Twee zusterbedrijven van het Heijense bedrijf - in Oss en Italië - zijn kort geleden nog verkocht door de eigenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland