Volledig scherm
Zeeman in Gennep gaat dicht. © DG

Alweer een Zeeman die de deuren sluit: dit keer in Gennep

GENNEP - De Zeeman-winkel in de Zandstraat in Gennep gaat definitief dicht. Op 10 augustus kunnen klanten voor het laatst terecht in de zaak die gespecialiseerd is in de verkoop van baby- en kinderkleding, ondergoed en sokken. 

Een poster op het raam verwijst naar de sluiting en maakt consumenten erop attent in welke Zeemanwinkels zij na 10 augustus wel terecht kunnen. In Boxmeer en Groesbeek zijn de winkels dan nog over. In Cuijk sloot de winkel ook kort geleden. 

De Zeeman-winkels in Nederland hebben het moeilijk. In Nederland sluiten steeds meer filialen terwijl in Spanje het aantal zaken juist groeit

,,Ik vind het erg jammer’’, zegt een Gennepse die de poster heeft gelezen. ,,Als Zeeman dicht is staat bijna de helft van de winkels in de Zandstraat leeg. Vreselijk toch. Daar moet echt iets aan gedaan worden. Het is geen gezicht.’’

Quote

Als Zeeman dicht is, staat bijna de helft van de winkels in de Zandstraat leeg. Vreselijk toch.

Gennepse bezoekster winkelgebied

Leegstand

Het winkelgebied van Gennep heeft inderdaad te kampen met leegstand. Ook is het vrij langgerekt waardoor zaken ver uit elkaar liggen. Gennep heeft met de gedachte gespeeld om het winkelgebied in te dikken. 

De ondernemersvereniging, eigenaren en gemeente proberen daar met vereende krachten iets aan de leegstand te doen. Tijdens verschillende bijeenkomsten in de leegstaande voormalige Blokkerwinkel is geprobeerd ideeën voor verbetering te verzamelen. Ook heeft Gennep zich aangemeld voor een landelijk project om winkelcentra op te knappen. Gennep zou proeftuin willen worden voor vernieuwing van winkelgebieden.

Volledig scherm
Zeeman in Gennep gaat dicht. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland