Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar de schuif eventueel zou moeten komen: tussen de rotonde aan de N271 en het bedrijf CNC. © Theo Peeters

Bedrijven vrezen schuif Lob van Gennep: ‘Als ie opengaat, ben ik failliet’

MOOK / GENNEP - Ondernemers en bedrijven verzetten zich tegen de hoogwaterplannen in de Lob van Gennep. Ze verenigen zich in de actiegroep Verontruste Lob Ondernemers. Ze vrezen al schade op te lopen nog voor de eerste dijk verhoogd is.

Het gaat onder meer om transportbedrijf Emons, verschillende boeren, Megens Elektrotechniek en M&M Security. Ze zeggen te spreken namens zeker twintig bedrijven tussen Mook en Gennep, maar willen alle bedrijven vertegenwoordigen. ,,Er wonen zevenduizend mensen in dit gebied’’, zegt eigenaar Sjang Emons van Emons. ,,We hebben het over tweeduizend arbeidsplaatsen.’’

De bedrijven maken zich grote zorgen over de hoogwaterplannen in de Lob van Gennep, grofweg het gebied tussen Mook en Gennep. Er liggen nu drie mogelijke plannen op tafel: hogere dijken, drempel(s) in de dijk, of nóg hogere dijken maar dan wel met een schuif in de dijk. Bij de laatste twee oplossingen kan het gebied onder water gezet worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland