De haven van Heijen.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Heijen. © Theo Peeters

Beter onderbouwen, zeggen deskundigen over het plan om de haven van Heijen uit te breiden

HEIJEN - De uitbreiding van de haven in Heijen komt er zomaar niet. De eerste plannen stuiten op stevige kritiek van de Commissie MER. De gevolgen voor het milieu moeten beter in kaart gebracht worden.

4 reacties

 • Biker

  9 maanden geleden
  En dan krijgt o.a. Teunesen een mijoenensubsidie voor deze plannen. De eigenaren van dit bedrijf zijn notabene multi miljonairs. Het komt allemaal op de grote hoop..
 • Teun

  9 maanden geleden
  Vreemd dat deze bedrijven zo'n bak overheidssubsidie ontvangen. Werkgelegenheid... ? Ik kijk even naar Arvato. Geen bevolkingsgroei en vergrijzing betekent toch ook geen toename arbeidsbehoefte. Steek die subsidie en energie maar in echte duurzame projecten... bos planten.
 • Ruud Geraeds

  9 maanden geleden
  Een eenvoudige blik op de plattegrond van dit artikel laat duidelijk zien waarom de MER kritisch is. Wonen, welzijn, natuur en economie zijn volledig uit balans. Het accent ligt veel teveel op economie. Inwoners in Heijen en Gennep-zuid en de woonark bewoners komen terecht op voor hun belangen. In het Maasheggen-gebied van Brabant mag nagenoeg niets meer wat betreft milieuregels en in Limburg, 200 meter verder, WEL ??? Het moet niet gekker worden. De politiek in Gennep en Limburg is nu hopelijk wakker geschud. We gaan het zien.
 • de heer J. Zomers (68)

  9 maanden geleden
  Uitbreiding is goed voor de economie en werkgelegenheid.Deze regio is de afgelopen 30 jaar een beetje stil blijven staan. Als het aan milieu ligt dan zijn we over 10 jaar nog steeds aan het nadenken.
 1. Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimiderend'
  Play

  Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimide­rend'

 2. Examen in de oude V&D? Leerlingen in Arnhem doen het
  Play

  Examen in de oude V&D? Leerlingen in Arnhem doen het

Maasland