Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vanmiddag.
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vanmiddag. © ANP

Bewoners ‘Lob van Gennep’ krijgen recht op schadevergoeding als huis overstroomt

MOOK / GENNEP - Een schadevergoeding als je huis overstroomt: zo vanzelfsprekend als het lijkt was het niet voor inwoners van het gebied Lob van Gennep. Maar dat gaat veranderen. Zodra de schop de grond in gaat voor een betere dijk, gelden voor hen dezelfde regels als in de rest van Nederland.

13 reacties

 • Annie56

  2 jaar geleden
  En zoals we imiddels allemaal weten is onze overheid dusdanig betrouwbaar dat het vast he-le-maal goed komt. Te schandalig voor woorden!
 • Reindert Augustijn

  2 jaar geleden
  Dat weet ik niet, omdat als we dijken van 1:300 zouden krijgen (de wettelijke norm) in die situatie ook al onder water zouden staan of onder water aan het lopen zouden zijn).
 • Reindert Augustijn

  2 jaar geleden
  Dat klopt wel zijn er een paar haken en ogen: de vraag is of er dan voldoende in het schadefonds zit want heel Limburg staat dan al onder water en of de verzekeringen het dekken (let op polisvoorwaarden).De waterbergende functie wordt bij het schuifalternatief bij 1:3.000 in gezet (bij normdijken zijn we dan al onder water gelopen of aan het lopen).
 • Reindert Augustijn

  2 jaar geleden
  Nee dat is juist de verandering: van rivierbed (waar al veel discussie over bestond of dat allemaal juist is gegaan in de 90'er jaren) naar een gebied met waterbergende functie. Bij de schuif wordt die waterbergende functie later in gezet dan bij normdijken. Voor die inzet moet wel een helder protocol komen.
 • Reindert Augustijn

  2 jaar geleden
  Wij kopen er, in mijn ogen, wel iets voor: een hogere veiligheid (als de schuif doorgaat), meer kans op schadevergoeding (de pot zal dan sowieso bijna leeg zijn), en een juiste aanpassing van het bestemmingsplan.

Maasland