De haven van Heijen.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Heijen. © Theo Peeters

Buren haven Heijen voelen zich genegeerd: ‘De spanning loopt hoog op, op dit moment’

HEIJEN - Bewoners van de woonarken in de Paesplas bij Heijen maken zich opnieuw zorgen om de mogelijke uitbreiding van de naastgelegen haven. Gesprekken met de betrokken bedrijven en gemeente Gennep om nader tot elkaar te komen, hebben niet geholpen.

4 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Het gebied tussen Heijen en Gennep is een dood gebied - ze zijn de afgelopen 25 jaar stil blijven staan.Het wordt tijd dat er meer bedrijvigheid en meer activiteiten komen - dit is een prachtige mogelijkheid om hier verandering in te brengen.
 • HeijeseKip

  3 jaar geleden
  De gemeenteraad is er voor iedereen maar vooral voor de bedrijven dat blijkt keer op keer.Als er stemmen moeten worden gewonnen zijn ze er allemaal, met de VVD voorop voor de burgers, en is toerisme heelbelangrijk. In de praktijk zijn ze er vooral om de bedrijven vooruit te helpen en de burgers met de overlast op te zadelen.In Heijen komt er met de uitbreidingsplannen voor de haven dus weer uitbreiding van industrie.En zal dit wederom verkocht worden als of dit goed voor de werkgelegenheid is en geen overlast zal veroorzaken. De gemeenteraad is er vooral voor de bedrijven dat blijkt weer. 
 • Poe

  3 jaar geleden
  Als je daar gaat wonen kun je dit verwachten . De arken in Amsterdam weten toch ook dat het steeds drukker wordt . Wonen er geen werknemers van de uitbreidende bedrijven daar in woonboten ?
 • Teun

  3 jaar geleden
  De zand en grindboeren zitten overal vuistdiep in. Hun goed gevulde zakken worden steeds groter terwijl onze omgeving (incl. Duitsland) verstoord wordt. Op een bietje werkgelegenheid na wordt er verders niemand beter van en werk is er al zowiezo zat. En Sjannien, die is van de VVD dus gaat voor het bedrijfsleven , daar valt niets van te verwachten.
 1. Alternatief havenplan nodig om zorgen arkbewoners en dorp Heijen weg te nemen
  PREMIUM

  Alterna­tief havenplan nodig om zorgen arkbewo­ners en dorp Heijen weg te nemen

  GENNEP / HEIJEN - De twee bedrijven AVG en Teunesen Zand en Grind moeten hun plannen voor de uitbreiding van de industriehaven in Heijen aanpassen. Een alternatief plan voor de haven moet tegemoetkomen aan de wensen en bezorgdheid wegnemen van bewoners van de woonboten op de Paesplas en de inwoners van het dorp Heijen. Dat heeft Genneps wethouder Janine van Hulsteijn de bedrijven te verstaan gegeven.