Burgemeester De Koning van Gennep stapt op om vertrouwensbreuk binnen het college

VIDEO en UPDATEGENNEP -  Burgemeester Peter de Koning van Gennep stapt op. Dat doet hij vanwege een vertrouwensbreuk tussen hem en de drie wethouders Janine van Hulsteijn, Peter Lucassen en Rob Peperzak in het college. Afgelopen nacht maakte hij - aan het einde van de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces -  bekend dat het ‘onvermijdelijk’ is  dat hij het ambt van burgemeester neerlegt. 

15 reacties

 • Sebastiaan

  2 jaar geleden
  Het broeide al jaren, deze wethouders zitten er net een jaar. Wellicht ligt het eea toch anders dan de vrij ongefundeerde conclusie die je nu trekt; pure speculatie en stemmingmakerij.Ivm de vertrouwelijkheid waar de vertrouwenscommissie mee te maken heeft zullen we de ware reden/aanleiding nooit weten. Rest ons respect te hebben voor zowel het college, de raad als de burgemeester. Deze situatie kent nu alleen maar verliezers, wie weet doet een frisse wind onze gemeente in de toekomst veel goeds.
 • flabus

  2 jaar geleden
  En ineens zijn de wethouders zich van geen kwaad bewust. Oftewel, je handen in onschuld wassen. Het gaat in Gennep net zoals in Grave: de wethouders zijn totaal niet geschikt voor deze functies!
 • Biker

  2 jaar geleden
  Laten we er niet te dramatisch over doen, wellicht is het tijd voor (cliche) een frisse wind. Na 7 jaar kan het ook wel een keer toch?
 • Teun

  2 jaar geleden
  Ze vechten elkaar de tent weer uit... het lijkt wel hedendaagse politiek.
 • VanHout

  2 jaar geleden
  vindt is zonder ‘t’ Louis. Verder ben ik t eens met je reactie
 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

Maasland