Volledig scherm
Het gerecht Burgermeester De Koning © eigen foto

Burgemeester die zijn vertrek aankondigde blijft toch in Gennep: als hamburger op het menu

GENNEP - Burgemeester Peter de Koning van Gennep, die weg moet na een vertrouwensbreuk met zijn drie wethouders, wordt niet vergeten in Gennep. Op de menukaart van hotel-restaurant De Kroon aan de Markt in Gennep prijkt een ‘Burgermeester De Koning’, burgemeester met een -r- dus. 

Dan krijg je een hamburger op een Italiaanse bol met ui, champignons, jonge kaas en gemengde salade, geserveerd met ‘rustieke frieten’. Prijs: 12,50 euro.

,,We wilden nadat we de zaak hadden overgenomen iets ludieks doen met onze menukaart’’, zegt Britt van Arensbergen, die sinds april met haar zus Nena de nieuwe eigenaar is van het hotel-restaurant-café. ,,De Kroon, koning... zo is het woordgrapje ontstaan. Vanuit de raadzaal in het stadhuis tegenover ons hebben burgemeester, wethouders en raadsleden ook mooi uitzicht op ons terras.’’

Doorgekrast

Een bezoeker van de Kroon was onlangs niet zo te spreken over De Koning als hamburger. Het gerecht op de menukaart was doorgekrast.

Britt vindt het ergens wel jammer dat De Koning weg gaat. ,,Ik volg het allemaal niet zo, maar volgens mij heeft hij het wel goed gedaan de afgelopen zeven jaar.’’ Of Burgermeester De Koning ook na september, als Peter de Koning vertrekt, op het menu staat, is nog ongewis. ,,De burgemeester is bij ons in elk geval altijd welkom.’’ 

Lekkere burger

De burgemeester, zonder -r-, heeft nog niet geproefd van de speciale hamburger. ,,Maar ik heb van veel inwoners gehoord dat het een lekkere burger is’’, aldus De Koning. 

Volledig scherm
Burgemeester Peter de Koning. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland