Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter de Koning (linksvoor) van Gennep tijdens een informatieavond over de sluiting van het politiebureau. © Ed van Alem

Burgemeester Gennep eist in brandbrief meer politie van minister

GENNEP - Het loopt de politie-eenheid Limburg-Noord echt over de schoenen. Meer capaciteit in de vorm van extra politieagenten is echt hard nodig. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zou er volgens burgemeester Peter de Koning van Gennep voor moeten zorgen dat er meer agenten komen. 

Grapperhaus zou de extra politieagenten die erbij komen in Nederland (1.111 formatieplaatsen) anders moeten verdelen zodat Limburg daarvan beter kan profiteren. In de oorspronkelijke plannen zou Limburg  er slechts 32 krijgen. Veel te weinig vinden burgemeester en politiek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland