Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter de Koning (linksvoor) van Gennep tijdens een informatieavond over de sluiting van het politiebureau. © Ed van Alem

Burgemeester Gennep eist in brandbrief meer politie van minister

GENNEP - Het loopt de politie-eenheid Limburg-Noord echt over de schoenen. Meer capaciteit in de vorm van extra politieagenten is echt hard nodig. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zou er volgens burgemeester Peter de Koning van Gennep voor moeten zorgen dat er meer agenten komen. 

Grapperhaus zou de extra politieagenten die erbij komen in Nederland (1.111 formatieplaatsen) anders moeten verdelen zodat Limburg daarvan beter kan profiteren. In de oorspronkelijke plannen zou Limburg  er slechts 32 krijgen. Veel te weinig vinden burgemeester en politiek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Controles aanrijtijden ambulances in gemeenten Gennep en Mook
    PREMIUM

    Controles aanrijtij­den ambulances in gemeenten Gennep en Mook

    GENNEP - Over een maand of twee blijkt of de ambulances in de gemeente Gennep en Mook en Middelaar op tijd bij 112-meldingen zijn. De tijd die de ziekenwagens nodig hebben om bij een melding te komen, wordt in gaten gehouden door Ambulancezorg Limburg Noord. Inwoners van de gemeente Gennep zijn door de burgemeester opgeroepen ook te turven hoe lang een ambulance erover doet om op de plek van de calamiteit te komen.

Maasland