Volledig scherm
PREMIUM
Peter de Koning tijdens zijn installatie als burgemeester in de raadzaal van het oude stadhuis van Gennep, juni 2012. Zijn voorganger Marlies de Loo zit pal achter hem. Rechts zit de Limburgse gouverneur Theo Bovens. © Theo Peeters

Burgemeester Gennep: ‘Ik stap niet op uit vrije wil, begrijp me goed’

GENNEP - Tot ieders grote verrassing kondigde burgemeester Peter de Koning afgelopen dinsdag zijn vertrek aan. Als reden wordt een vertrouwensbreuk met zijn wethouders genoemd. Veel is nog niet duidelijk. Eén ding wel: De Koning vertrekt niet uit vrije wil.

Hij staat voor een raadsel. Waarom de wethouders het vertrouwen in hem hebben opgezegd? Genneps burgemeester Peter de Koning zegt geen idee te hebben. ,,Het klinkt misschien raar, maar ik heb nog lang niet alle puzzelstukjes bij elkaar en kan de puzzel zeker nog niet leggen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland