Volledig scherm
Burgemeester Peter de Koning verwelkomde deze zomer nog wel de wandelaars van de Vierdaagse. Rechts wethouder Peter Lucassen. © Theo Peeters

Burgemeester Gennep stapt op maar wanneer neemt hij afscheid? ‘Hij zal zelf het voortouw moeten nemen’

GENNEP - Burgemeester Peter de Koning vertrekt volgende maand al uit Gennep, maar wanneer hij afscheid neemt, is nog onduidelijk. Laat staan de manier waarop hij afscheid neemt. ,,Daar is helemaal nog niet over gesproken. Hij zal daar zelf het voortouw in moeten nemen’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De Koning stapt op na een vertrouwensbreuk tussen hem en de wethouders. Hij maakte zijn vertrek vlak voor het zomerreces bekend tijdens een raadsvergadering. Over het moment van zijn aftreden is alleen bekend dat dat in september is, ook bij de gemeente Gennep is niets bekend.  ,,Wij weten niet wanneer hij vertrekt.’’ Ook over een (tijdelijke) opvolger is nog niets bekend.

Ondertussen heeft De Koning al wel enkele werkzaamheden neergelegd. Zo is de verbouwing van het gemeentekantoor naar wethouder Rob Peperzak gegaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland