Volledig scherm
PREMIUM
Paul Essers uit Venlo staat hier op de camperplaats in Gennep achter de kerk in het centrum van Gennep samen met zijn poes Lucky. © Theo Peeters

Camperplekken Gennep blijven leeg na invoering betaling per nacht

GENNEP - De vijf camperplekken in Gennep aan de Martinushof zijn sinds de invoering van betaalplicht nauwelijks meer bezet. Sinds vijf maanden betalen camperaars 5,50 per nacht voor een overnachting. Daar komt nog 1 euro toeristenbelasting per persoon bij. Vóór de betaalplicht waren de camperplekken in Gennep bijna altijd bezet en moesten camperaars daarom soms zelfs uitwijken naar elders.

De camperplaatsen in Gennep en bij De Diepen in Milsbeek zijn sinds 1 april in beheer bij de eigenaren van restaurant De Diepen. De gemeente Gennep mocht de camperplekken niet meer gratis aanbieden nadat zij een zaak verloor die een campingeigenaar samen met brancheorganisatie Recreon had aangespannen. Daarin werd met succes beargumenteerd dat de gemeente met gratis camperplekken oneerlijk concurreert. Ook moest Gennep toeristenbelasting gaan opleggen voor de campergasten. Die belasting betalen andere toeristen die overblijven binnen de gemeentegrenzen ook. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland