Volledig scherm
Er hangt nog één banner op het oude schoolgebouw in Gennep. © DG

Canvas reclameschermen weg van slooprijp schoolgebouw Gennep

GENNEP - Bijna alle banners zijn weggehaald van een oud gebouw aan Picardie in Gennep. Het schoolgebouw  tussen zwembad en zalencomples Pica Mare en de Maria Gorettischool staat al jaren leeg. 

Even lang waren de gevels van het gebouw op nummer 62 al behangen met canvas reclameschermen. Een kleurrijk gezicht maar wel zeer gedateerd. Want de schermen maakten reclame voor Gennep als Centrum van de Smaak uit 2013. Andere banners verwezen naar de Floriade die in 2012 plaatsvond. 

Op het schoolgebouw hangt nu nog één banner die verwijst naar Heldro IJs in Ottersum. Volgens een woordvoerder van de gemeente Gennep blijft het dichtgetimmerde gebouw staan, totdat duidelijk is hoe het nieuwe integrale kindcentrum eruit komt te zien. Pas dan moet blijken of het pand inderdaad tegen de vlakte gaat om ruimte te maken voor nieuwbouw.

Volledig scherm
Al jaren geleden werd het pand in Gennep dichtgetimmerd. © Theo Peeters
Volledig scherm
De achterkant van het schoolpand dat al jaren leegstaat in Gennep. © DG
Volledig scherm
De overige banners zijn van de gevel van het oude schoolpand in Gennep verwijderd. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland