Volledig scherm
Vanaf links: burgemeester Peter de Koning (VVD), wethouder Rob Peperzak (CDA), wethouder Janine van Hulsteijn (VVD) en wethouder Peter Lucassen (SP). © Hai Voeten DG

CDA, VVD en SP verdelen de taken in nieuw college van B en W Gennep

GENNEP - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Gennep heeft de taken verdeeld in Gennep. Grof gezegd neemt de SP het hele sociale domein voor haar rekening. De VVD gaat over de financiën en economie en het CDA buigt zich vooral over de ruimtelijke ordening en het kernenbeleid. Alle wethouders gaan 95 procent werken. In de vorige bestuursperiode waren wethouders voor 75 procent in dienst. 

De nieuwe wethouders komen voort uit de coalitie die de meerderheid heeft in de gemeenteraad van Gennep. Voor het CDA treedt Rob Peperzak aan. Hij was eigenlijk met pensioen nadat hij twee jaar geleden zijn eigen bedrijf verkocht. ,,Maar ik ben er zeer aan toe om weer aan het werk te gaan'', lacht Peperzak. Hij werkte meer dan 20 jaar voor Defensie en was directeur bij CSU. Peperzak krijgt als portefeuille: ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, vergunningen, sport, kernenbeleid, milieu en ruimtelijke en fysieke projecten. Tot die laatste behoren ook het project herontwikkeling Genneper Molen en de mogelijke bouw van een sporthal in Gennep.

Wethouder Peter Lucassen is een bekende. Hij was ook de afgelopen vier jaar wethouder. Hij krijgt een nieuwe portefeuille. Lucassen: ,,Ik heb me ook in andere functies vaak bezig gehouden met financiën en ben blij dat ik me nu met het sociaal domein mag gaan bemoeien.'' Daaronder vallen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, sociale werkgelegenheid, bijstand, gezondheidszorg en jeugdzorg. Ook kunst en cultuur, onderwijs en het Integraal Kind Centrum behoren tot zijn portefeuille. 

Bekend gezicht maar nieuw als wethouder is Janine van Hulsteijn (VVD). Zij mag zich gaan buigen over de financiën van de gemeente Gennep. Van Hulsteijn: ,,Ik heb me eerder professioneel beziggehouden met een eigen bedrijf in de farmacie. We hadden een makelaarsbedrijf in grondstoffen. De afgelopen 2,5 jaar ben ik headhunter geweest.'' Nu gaat ze voor de gemeente Gennep aan de slag met geldzaken (financiën, gemeentelijke accommodaties, inkoop en bouwgrondexploitatie en grondzaken). Ook economische ontwikkeling en bedrijvingheid inclusief vrijetijdseconomie vallen onder haar portefeuille. Mobiliteit  met verkeer, parkeerbeleid, wegen, straten, pleinen en openbaar vervoer zijn Van Hulsteijns werkgebied. Voeg daaraan toe dienstverlening en informatievoorziening en lopende projecten als kernwinkelgebied, haven Heijen, verkeer Milsbeek en ontwikkeling N271 en haar werkdag lijkt gevuld. 

Voor burgemeester Peter de Koning blijven de wettelijk taken over zoals openbare orde en veiligheid en de projecten: inrichting raadzaal en verbouwing gemeentekantoor. Daarnaast is De Koning verantwoordelijk voor de bestuurlijke organisatie, personeel en organisatie gemeente, bevolking, burgerlijke stand, verkiezingen en voolichting. Ook is de burgemeester de aan te spreken persoon als het gaat om de lokale omroep, bestuurlijk samenwerking  in regio en internationaal en de stedenband. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland