Hardloper Coen Cuijpers uit Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Hardloper Coen Cuijpers uit Gennep. © Theo Peeters

Coen Cuijpers uit Gennep liep in 72 marathons naar Italië: voor de positiviteit

vrijdaginterviewGENNEP - Hij had pas één halve marathon gelopen. Toch trok Coen Cuijpers de stoute schoenen aan en liep niet veel later 72 marathons in 117 dagen: vanaf zijn woonplaats Gennep naar het Italiaanse Palermo. Nu is hij met een hoofd vol verhalen terug in Nederland.

Het plan voor de reuzemarathon ontstond in september vorig jaar. Coen Cuijpers (38) ontmoette twee Belgen die samen 25.000 kilometer aflegden: van Alaska tot het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Dit deden ze niet met de auto, de trein of het vliegtuig, maar hardlopend. 

Hun avonturen inspireerde Cuijpers om hetzelfde te doen. Alleen dan vanaf Gennep tot Palermo, grofweg 2500 kilometer. ,,Het originele plan zat wel anders in elkaar. Ik zou met meerdere mensen lopen en een camper meenemen.’’ 

Uiteindelijk is hij alleen vertrokken, zonder een vaste route en nauwelijks slaapplekken. De naam van zijn reis is wel hetzelfde gebleven, ‘Move the Earth’, en ook het doel stond vast: mensen helpen en gelukkiger maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland