Volledig scherm
Besloten vergadering over het vertrek van burgemeester Peter de Koning uit Gennep. Op de foto de wethouders Peter Lucassen (rechts) en Rob Peperzak. Links raadslid Joy Hillebrand (PvdA). © Theo Peeters

D66-coryfee Wessels loopt weg bij avond over vertrek burgemeester Gennep en krijgt kritiek: ‘Is ie er niet bij’

GENNEP - D66-politicus Paul Wessels is maandagavond opgestapt bij de besloten raadsvergadering over het mysterieuze vertrek van burgemeester Peter de Koning uit Gennep. 

,,Ik voel me belemmerd omdat ik anders dingen hoor waar ik niets over mag zeggen’’, zei hij bij het begin van de vergadering. 

Kort na het vertrek van de D66-coryfee ging de vergadering achter gesloten deuren verder. De raadsleden werden in vertrouwen bijgepraat over de afwikkeling van het vertrek van De Koning. Die stapte deze maand op nadat de wethouders van Gennep het vertrouwen in hem opzegden. Waarom ze dat precies deden, is nog altijd onduidelijk. Over de bron van het conflict zou maandagavond niet zijn gesproken.

Volgens een verklaring die later op de avond namens de gemeenteraad werd verstuurd, was ‘na de toelichting duidelijk begrip merkbaar bij de aanwezige raadsleden voor de onvermijdelijkheid van het vertrek van de burgemeester'. Jacques van Bergen (CDA) leidde de vergadering. Volgens de verklaring vertrouwt  hij erop ‘dat er nu een streep gezet kan worden achter het verleden en dat de blik op de toekomst kan worden gericht.’

Kritiek

Het weglopen van Wessels oogst kritiek bij andere raadsleden. ,,Hij heeft zelf eerder gevraagd om uitleg via een besloten raadsvergadering. Nu is deze vergadering er, en is ie er niet bij’’, zegt Holger Rodoe (VVD). ,,Hier konden ze de informatie krijgen waar ze bij D66 weken om hebben geschreeuwd, en dan zijn ze er niet. Dat stelt me dan teleur’’, zegt Twan Reintjes (CDA).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland