Industrieterrein Hoogveld en de haven vanuit de lucht, met het dorp Heijen op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Industrieterrein Hoogveld en de haven vanuit de lucht, met het dorp Heijen op de achtergrond. © Theo Peeters

Daar in dat kleine ‘afvoerputje’ aan de haven: hoe het ongenoegen groeit onder inwoners van Heijen

HEIJEN - Dat het Nederlandse landschap door de opkomst van geblokte bedrijfsloodsen verdoost, is genoegzaam bekend. Een dorp als Heijen is in de loop der jaren omringd door bedrijven en industrie. De aanstaande uitbreiding van de plaatselijke haven wordt door inwoners kritisch bekeken. ,,Lang waren de mensen gelaten. Maar dat is nu aan het kantelen.’’

6 reacties

 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  dus als ik u goed begrijp betalen de bedrijven de woningen voor degene die niet bij hun werken??????
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  De sociale woningbouw wordt opgebracht door bedrijven en door de mensen die in het bedrijfsleven werkzaam zijn.Ambtenaren en mensen die bij de overheid werken, worden via de schatkist betaald.Willen we dit allemaal kunnen ophoesten dan moeten er meer bedrijven en meer bedrijventerreinen komen.
 • KERKHOFF

  3 jaar geleden
  en wie gaat die woningbouw ( drie vliegen in een klap) betalen??? sociale woningbouw wordt voor 2/3 van de woonkosten door de IB betaler betaald. de bewoner betaald 1/3 en krijgt omdat deze 1/3 nog niet kan betalen ook nog huurtoeslag.
 • Teun

  3 jaar geleden
  De grote grindboeren hand in hand met de  VVD drukken het er wel weer doorheen.
 • Martin

  3 jaar geleden
  Wat een gezeur over een uitbreiding van het bedrijfsterrein wat ver buiten de kom van Heijen ligt. En die woonbootbewoners hebben er zelf voor gekozen om in een industriegebied te gaan wonen. Dus niet janken.