Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster

De ‘badkuip' bij Gennep wordt vergroot, er liggen miljoenen voor klaar

Er ligt 160 miljoen euro klaar voor een ingrijpend plan voor de Lob van Gennep. De inzet is meer veiligheid bij hoogwater, het gebied aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten én zorgen dat 'de badkuip' meer water kan bergen dan nu.

De kans dat het ooit gebeurt, is statistisch zeer klein, maar mocht de Maas ooit een extreme vloedgolf produceren, dan stroomt een deel van de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar onder.

In de plannen wordt de bestaande 'badkuip' groter, zodat (dichtbevolkte) gebieden verder stroomafwaarts - zoals een stad als Den Bosch - minder gevaar lopen. Vooral dit laatste aspect van de Lob van Gennep (lob betekent zoveel als 'uitstulping') leidt in de betrokken dorpen, Plasmolen, Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide tot ongerustheid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland